Apan ChocoOm Fina

Jag heter Josefine men jag har alltid kallats för Fina – därav namnet ::fina:: mjuka djur. Jag bor tillsammans med make och katt i en nybyggd villa i Småland, och det är här som mina mjuka djur kommer till.

Det hela började i februari 2008 då jag arbetade deltid och ville göra något av all min lediga tid. Att jag började sy mjuka djur beror dels på ett barnsligt sinne, dels på lusten att skapa något gulligt som kan glädja barn – och vuxna också för den delen! Idag arbetar jag heltid men har fortsatt att sy djur på min fritid.

Mönstren till djuren har jag ritat själv och det som började med en apa vid namn Choco blev snart vovvar, katter, grisar och harar. Chocos glada lilla ansikte blev mig så kärt att han aldrig flyttat hemifrån. Han har också blivit lite utav ett signum för :.fina:: mjuka djur. Kvar hos oss finns också valpen Putte, julhundarna Kola och Knäck, julgrisen Nougat samt retrokatten Kissen.

Annars finns mina djur lite varstans i Sverige – och hunden Otto har flyttat till Frankrike. Flera har dessutom flyttat till USA; valpen Blåbär och minigrisen Tulip bor i Philadelphia, Pennsylvania och haren Daffodil bor i Houston, Texas.